Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Leva fritt och leva vÀl" by Per Bauhn # Book PDF Kindle ePub Free

Leva fritt och leva vÀl

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Leva fritt och leva vĂ€l
  • Author : Per Bauhn
  • Release Date : January 27, 2020
  • Genre: Philosophy,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1304 KB

Description

Vad kÀnnetecknar ett gott liv?
Hur förhÄller sig frihet och vÀlbefinnande till ett gott liv? Kan frihet och vÀlbefinnande betraktas som moraliska rÀttigheter? Och har vi en skyldighet att se till att andra mÀnniskor ocksÄ har möjlighet att leva ett liv som prÀglas av frihet och vÀlbefinnande?
I sin bok Leva fritt och leva vÀl kombinerar Per Bauhn en historisk exposé över idéer om frihet och vÀlbefinnande med ett filosofiskt argument, i vilket frihet och vÀlbefinnande blir hörnstenar för en teori om moral, mening och mÀnskliga rÀttigheter. I den historiska delen fÄr vi ta del av filosofers, politikers och revolutionÀrers idéer om vad det kan innebÀra att leva fritt och leva vÀl. I den filosofiska delen knyts dessa tankar samman till ett argument, inspirerat av den amerikanske filosofen Alan Gewirth, om vad det innebÀr att vara en handlande mÀnniska.
Enligt Per Bauhn Àr bÄde frihet och vÀlbefinnande nödvÀndiga för att kunna handla framgÄngsrikt och förverkliga sina mÄl. DÀrför bör de ocksÄ betraktas som centrala komponenter i ett gott liv och nÄgot som varje handlande mÀnniska har rÀtt att göra ansprÄk pÄ.


Download Books "Leva fritt och leva vÀl" PDF ePub Kindle